"PM Talent Gap" – rés a munkaerőpiaci kínálat és kereslet között

From the Letters from Hungary Blog
by
From the President of the PMI Budapest, Hungarian Chapter comes this blog about hot PM topics, trends and best practices in Hungary! It will introduce different areas of life as a Hungarian PM, and also target PMs that need to work with Hungarian firms.

About this Blog

RSS

Recent Posts

Sunil Prashara a PMI Elnök – Vezérigazgatója Magyarországon

Bekerültünk a 2019-es, PMI „Chapter of the Year Award” világdöntőbe

We are looking for sponsors for the

Az Év Diplomamunkája Pályázat 2019

Ki lesz az Év Projektmenedzsere 2019-ben?


Categories: PM Talent Gap


Egyre nyilvánvalóbb a munkaerőpiacon az elérhető, professzionális projektmenedzserek és a fellelhető és a területen betöltendő szabad állások mennyisége közti különbség. Ezt a rést nevezi a szakma Talent Gap-nek, szó szerint fordítva tehetség résnek.

A PMI első elemzését a témában 2008-ban tette közzé, de a mostani helyzet már a második, 2012-es elemzésben megjelenő állapotokat is felülmúlja.

2008-as elemzés fő megállapítása a Talent Gap-ről az volt, hogy folyamatosan és nagy mértékben nő a projektközpontú iparágak száma, míg a képzett projektmenedzserek száma messze nem elég nagy mértékben ezek betöltéséhez. Az elemzés figyelmeztetett: ha nem sikerül a jövő szakembereit megfelelően felkészíteni a rájuk váró feladatokra az hatalmas anyagi kiesést okozhat a gazdasági teljesítményben. A 2012-es elemzés is hasonló eredményekre jutott, hozzátéve, hogy a projektmenedzsment szakmában a többi szakmában nagyobb mértékben fog nőni a betöltendő állások száma. A projektekhez kapcsolódó állások számát 2020-ig 52,4 millióra becsülte. Ez a szám azonban már 2017-ben megdőlt, amikor közel 66 millióra nőtt a projekt központú új állások száma. Ezeknek a pozícióknak részben vagy teljes egészében része a projektmenedzsment módszere. Mivel a cégek egyre inkább felismerik és hasznosítják a projektmenedzsment hasznát, 2027-ig várhatóan évente 2,2 millió új, projekt központú állást kell majd betöltenie a munkavállalóknak világszerte.

A helyzet több faktor hatására alakult így. Ahogy a projektmenedzsment mint munkamódszer egyre több területen népszerű úgy nő a projektmenedzser tudást és kompetenciákat igénylő állások száma is. Egyre nagyobb a kereslet a tehetséges projektmenedzserek iránt, elsősorban a fejlődő gazdaságokban mint Kína és India. A globális gazdaság egyre inkább projekt központúvá válik, így a hagyományosan kevésbé projektorientált iparágak – például az egészségügyi, kiadói és különböző szakmai szolgáltatások - is egyre inkább támaszkodnak a projektmenedzsmentre. Ezen kívül ahogy az szervezetek működésük során egyre nagyobb mértékben használják a technológiai vívmányokat, egyre nagyobb szükség van ezeknek a folyamatoknak a támogatására. A projektmenedzserek képesek biztosítani, hogy a munka a stratégiában megfogalmazott célokkal összhangban történjen és a végeredmények megfeleljenek az előzetes elvárásoknak.

Mindezen növekvő lehetőségek ellenére a szakmában dolgozó projektmenedzserek száma csökken. Nagy a lemorzsolódás, főként mivel az elérhető és tapasztalt szakemberek közül egyre többen érik el a nyugdíjkorhatárt és vonulnak vissza a munkától.

Ezek a folyamatok egyre jobban megerősítik a projektmenedzserek szerepét a szervezeteken belüli változások és innovációk vezetésének területén. A profi projektmenedzser rendelkezik technikai tudással, vezetői készségekkel és tapasztalattal, ezeken kívül stratégiai és üzleti tudással. Az elkövetkező évek hatalmas lehetőségeket nyújtanak majd az ifjú tehetségek számára. Egyre égetőbb szükség van a tehetséges fiatalok ösztönzésére és a projektmenedzser szakma felé terelésére, hiszen ezen a területen nagy karrierre tehetnek szert. A szakma nemcsak biztos jövővel, de magas keresettel is kecsegtet. 2017-ben az USÁ-ban a projektekben dolgozó munkavállalók bére átlagosan sokkal magasabb volt mint a nem projekt központú állásokat elfogalalóké. Az új szakemberek képzésével és belépésével a munkaerőpiacra a kereslet és kínálat közti rés is csökkenne. A becslések szerint 2027-re 87.7 millió projektmenedzser szerepben dolgozó munkavállalóra lesz szükség a munkaerőpiacon világszerte.

Fordította/összeállította: Kelen Zsuzsa
Forrás: https://pmiteach.org/enriching-programs/value-pm-higher-education/

Posted on: January 23, 2019 02:48 AM | Permalink

Comments (2)

Please login or join to subscribe to this item
Lazlo, Can u post english version

Hi Rajesh, On purpose my Blog posts are in Hungarian.

You can find the source article here:
https://pmiteach.org/enriching-programs/value-pm-higher-education/

Talent Gap: Project Management Through 2027
By 2027, employers will need 87.7 million individuals working in project management oriented roles. Professionals and job-seekers with project management skills are in a prime position to benefit.

Please Login/Register to leave a comment.

ADVERTISEMENTS

"I love deadlines. I love the whooshing sound they make as they fly by."

- Douglas Adams

ADVERTISEMENT

Sponsors