Project Management

Bekerültünk a 2019-es, PMI „Chapter of the Year Award” világdöntőbe

From the Letters from Hungary Blog
by
From the President of the PMI Budapest, Hungarian Chapter comes this blog about hot PM topics, trends and best practices in Hungary! It will introduce different areas of life as a Hungarian PM, and also target PMs that need to work with Hungarian firms.

About this Blog

RSS

Recent Posts

Interjú Borbényi Katalinnal a 2019-es "Év Projektmenedzsere" cím nyertesével

The PMI Region 8 - 2020 will be hosted by the PMI Budapest, Hungarian Chapter

„Art of Projects 2019” – Projektmenedzsment mesteri szinten, művészi könnyedséggel

7th Art of Projects Conference

PMI Budapest, Hungarian Chapter has been selected as a finalist for the Chapter of Year Award in our category.


Categories: PMI Chapter Award


Best of BestA PMI Chapter Awards Team, 2019. augusztus 7-én, egy rövid levélben értesítette a PMI Budapest, Magyar Tagozatot, hogy a PMI szakmai zsűri döntése értelmében, bekerültünk a 2019 -es PMI „Chapter of the Year Award” világdöntőbe. Hasonlattal élve ez a jelölés olyan, mint a filmes szakmában az Oscar Díj jelölés, amivel egy adott szakmai önkéntes közösség munkáját jelöli díjra a PMI az elért eredményei alapján.

 

A győztes kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra 2019. október 4-én, a PMI® Leadership Institute Meeting 2019—North America - 3-5 October | Philadelphia, PA, USA-ban kerül sor. Álljon itt az értesítés szó szerint és egy beszámoló arról az útról, amiért az elérteredményeink alapján elnyertük a jelölést és bekerültünk a döntőbe.

Congratulations! We are pleased to inform you that the PMI Budapest, Hungarian Chapter has been selected as a finalist for the Chapter of Year Award in Category I: 25-300 Members.

The Project Management Institute (PMI) was presented with your pre-qualified Chapter of the Year Award Application. Thank you for your effort and enthusiasm in submitting your application.

The Chapter Awards Program received numerous applications from chapters globally. Upon review and evaluation of the applications, the Volunteer Chapter Awards Review Committee made its selections for the 2019 Chapter of the Year Award finalists.

On behalf of the 2019 PMI Chapter Awards Team and the Global Chapter Development staff, we thank you for your outstanding service to PMI, project management practitioners, and most importantly your chapter members. PMI wishes you and your chapter continued success. We look forward to seeing you at the NA LIM for the award ceremony (an email with further details to follow).

Great things happen when members choose to get involved in PMI!

Sincerely yours,
PMI Chapter Awards Team
https://chapterawards.pmi.org/

 

pmi welcome21

A levél megérkezése óta egyfajta furcsa érzés járja át a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnökség tagjait. Ugyan maga az értesítés szűkszavú és rövid, de ennek ellenére hosszú, 15 éves munka és út vezetett ehhez a levélhez.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat a nemzetközi projektmenedzsment-szövetséghez, a Project Management Institute-hoz történő csatlakozással nonprofit, közhasznú egyesületi formában jött létre 2003-ban. Az alakulást megelőző közel egyéves előkésztő és szervező munkában tevőlegesen részt vállaltak a hazánkban működő projektmenedzsment-szervezetek, valamint sok hazai cég képviselői.

Az egyesület küldetése: A PMI Budapest, Magyar Tagozat a projektmenedzserek egész világra kiterjedő szervezetének tagjaként a magyar szakma minőségének emelésén, a minősítés elismertségének, értékének növelésén, a hazai és nemzetközi kapcsolatok, eredmények közvetítésén dolgozik önkéntesek közösségeként.

A tagozat szervezett keretek között lehetőséget ad a magyar projektvezetőknek a PMI által nyújtott szakmai háttér itthoni kihasználására. Lehetőség nyílik a PMI által ajánlott oktatások és előadások itthoni megrendezésére, külföldi kapcsolatok kialakítására, nemzetközi szakmai tapasztalatok összevetésére és a társtagozatokkal való kapcsolattartásra.

A nemzetközi kapcsolatok mellett a tagozat természetesen lehetőséget és teret ad a helyi szakmai fórumok kialakítására, az összegyűjtött tapasztalatok cseréjére és a hazai projektvezetési tapasztalatok megosztására. A cél a hazai oktatási rendszer eredményeire épülve elősegíteni a nemzetközi minősítési kultúra meghonosítását, és ezzel elérni a projektvezetői szakmai elismertségének növelését.

A tagozat főbb tevékenységei (együttműködésben a társszervezettel is):

 • Az “Art of Projects” elnevezésű nemzetközi szakmai konferencia megrendezése minden évben (2013-tól);
 • Az évente megrendezésre kerülő „Projektmenedzsment a gazdaságban – HTE PM Fórum” konferencia szervezésében való részvétel (1996-tól, korábban TIPIK Fórum néven);
 • Az „Év Projektmenedzsment Szakdolgozata, Diplomamunkája” pályázat meghirdetése a HTE Projektmenedzsment Szakosztály és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség támogatásával. (2011-től)
 • Részvétel az „Év Projektmenedzsere” díj pályáztatásában és értékelésében (2001-től);
 • Közreműködés havonta a projektmenedzsment-szakmai teadélutánok szervezéseben (1996-tól);
 • Részvétel az évente két félnapos PM-rendezvény egy-egy projektmenedzsment-tudásterület körbejárására „Körkapcsolás” címmel (2003-tól);
 • Angol nyelvű PMPub összejövetelek szervezése kötetlen szakmai beszélgetések céljából negyedévente (2014-től)
 • Havi PMI Budapest, Magyar Tagozat által szervezett „Lunch and Learn” webinár (2019-től)
 • PM Mentoring Program (2019-től)
 • PMI Budapest, Magyar Tagozat Hírlevél rendszeres megjelentetése;
 • Egyesületi honlap üzemeltetése (www.pmi.hu);
 • Közösségi média jelenlét Linkedin, Facebook, Twitter, YouTube oldalakon
 • Sajtómunka, marketing: a projektmenedzsment témaköreinek, eredményeinek, a tagozat életének, eseményeinek megismertetése a szélesebb közvéleménnyel;
 • A PMBOK® Guide angol projektmenedzsment terminológiájának magyarítása és folyamatos karbantartása,
 • A PMBOK® Guide könyv harmadik és ötödik kiadása nem hivatalos magyar fordításának előkészítése, lektorálása, megjelentetése az Akadémiai Kiadóval együttműködve (Projektmenedzsment útmutató, 2006 és 2013);
 • Randall L. Englund és Alfonso Bucero „Projektszponzorálás. A vezetői elkötelezettség megszerzése és megtartása” című projektmenedzsment-szakkönyv magyar fordításának lektorálása és megjelentetése 2009-ben (eredeti cím: Project Sponsorship: Achieving Management Commitment for Project Success);
 • A PMI Projektportfólió-menedzsment szabvány nem hivatalos magyar fordításának lektorásása és megjelentetése 2011-ben az Akadémiai Kiadóval folytatott együttműködés keretében (eredeti cím: The Standard for Portfolio Management – Second Edition);
 • A PMI „Agilis gyakorlati útmutató” magyar fordításának lektorásása és megjelentetése 2018-ban az Akadémiai Kiadóval együttműködve (eredeti cím: Agile Practice Guide);
 • A honlapról letölthető Projektmenedzsment Tudástár szakmai kiadvány megjelentetése, amely tartalmazza a projektmenedzsment fogalmak lexikonját is;
 • A legnagyobb projektmenedzsment-esemény, a Projektmenedzsment Világnap évenkénti megtartása Magyarországon;
 • Kapcsolattartás a PMI társszervezetekkel, részvétel a PMI világközösség életében;
 • Projektalapú tanulási programok támogatása a közoktatásban és a felsőoktatásban;
 • A nemzetközi szakmai együttműködés intenzívebbé tétele, külföldi kutatások, referenciák, előadások, előadók elérhetővé tételével, valamint a magyar projektmenedzsment-eredmények nemzetközi bemutatásának támogatása.

A tagozat bővítéséhez az elnökség továbbra is keresi azokat a projektvezetőket és felső szintű vezetőket, akik elkötelezettek a projektvezetés iránt és fontosnak tartják saját maguk és cégük szakmai fejlődését ezen a területen. A tagozat működésének színvonalas biztosításához, a felvállalt célok megvalósításához szeretnénk megnyerni cégek és magánszemélyek támogatását. Az elnökség meggyőződése, hogy a szakma szervezett keretek közötti fejlődése már rövidtávon is érezhető előnyöket jelent minden közreműködő számára.

Az egyesületi tagsággal, szponzorálási lehetőségekkel és a szakmai tevékenységekkel kapcsolatban további információ található az egyesület honlapján.

PMI Budapest, Magyar Tagozat

www.pmi.hu    |    info@pmi.hu

Posted on: August 09, 2019 01:57 AM | Permalink

Comments (1)

Please login or join to subscribe to this item
Very interesting, thanks for sharing

Please Login/Register to leave a comment.

ADVERTISEMENTS

"There is a theory which states that if ever anybody discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable. There is another theory which states that this has already happened."

- Douglas Adams

ADVERTISEMENT

Sponsors